Shell show

HOU DE DATUMS VRIJ !! – 18 – 19 Mei 2024

Registratieformulier / info voor verkopers => email bvcgloriamaris@gmail.com

Info over Shell of the Show of André Delsaerdt Award => email bvcgloriamaris@gmail.com

WAT is de “Shell Show”?

Onze jaarlijkse beurs is over de jaren uitgegroeid tot één van de grootste – zoniet de grootste – beurs voor schelpen wereldwijd. Met nagenoeg 400 lopende meter tafels kan je er een gigantisch aanbod vinden aan schelpen – aangeboden door verkopers uit de gehele wereld.

Het evenement is alom gekend, en naast het vinden van geweldige schelpen, kom je er ook steeds je schelpenvrienden tegen, met een gezellige babbel in het aangename kader van de beurs als kers op de taart.

WAAR is de “Shell Show”?

Wil je de beurs een bezoekje brengen? Wees welkom !
Sinds 2018 gaat de beurs telkens door in “Sporthal Kattenbroek” in Edegem, en dit tijdens het derde weekend van mei.
Naast een ruime en goed verlichte beursruimte, biedt Kattenbroek een kindvriendelijke speeltuin, gezellig terras, en eetgelegenheid.

Het adres is:

Sporthal Kattenbroek
Kattenbroek 14
2650 Edegem
België

Kom je met de wagen? Bekijk dan hier de kaart.
Kom je met het openbaar vervoer? Kijk dan hier naar de routeplanner.

Meer info over Kattenbroek? Zie www.kattenbroek.be

HOE zelf deelnemen als verkoper / standhouder?

Wil je zelf deelnemen als standhouder / verkoper? Dat kan door ons een email. te sturen met vermelding van je naam, aantal gewenste tafels (1 tafel = 2 meter) en aantal gewenste badges + namen van de personen voor wie ze moeten dienen! Lees ook even deze richtlijnen voor standhouders.

Voor meer informatie over deelname aan de beurs kan je steeds terecht bij onze secretaris Rika Goethaels (email: bvcgloriamaris@gmail.com; of op +32 475 70 85 01).

HOE het allemaal begon.

Sinds 1991 organiseert de Koninklijke Belgische Vereniging voor Conchyliologie jaarlijks een schelpenbeurs.

In de beginjaren ging de beurs door in het Damiaan-instituut in Aarschot – mede doordat één van de organisatoren daar als leraar actief was. Al snel werd de refter van de school te klein om het steeds groeiende aantal verkopers en bezoekers op te vangen en werd er uitgeweken richting Antwerpen.

Er werd een sporthal gevonden in Deurne aan de Schijnpoort vlak bij het Sportpaleis. We hadden er onze maandvergaderingen alsook onze beurzen. De plannen voor de Oosterweel verbinding, echter, maakten dat we – na een tiental jaren – weerom naar een nieuwe locatie dienden uit te kijken.

Er werd een nieuwe locatie gevonden in sporthal “Extra Time” in Hoboken (zie foto rechts van 2014 tijdens het opzetten van de beurs) welke weerom een tiental jaren als epicentrum zou dienen voor zowel de maandvergaderingen als de beurs. Uitbreiding van die regio en plannen om de sporthal om te vormen tot seminarie-centrum maakten dat we in 2017 van Extra Time afscheid moesten nemen, en weerom een nieuwe locatie zoeken.

Waar de maandvergaderingen sindsdien plaatshebben in het Cultureel Centrum van Sint-Anneke Linkeroever, wordt de beurs sinds 2018 georganiseerd in sporthal “Kattenbroek” in Edegem. (Zie foto links van bij het opzetten in 2018).

Al is de ligging ietwat “achterin” biedt Kattenbroek de tot nog toe beste faciliteiten op vlak van zaalruimte, lichtinval, catering, kindvriendelijkheid en netheid. We hopen dat we er nog vele jaren onze beurs mogen organiseren !